Novosti i galerija

Novosti i galerija

22.01.2016.g.20.01.2016.g.
Ambiciozni planovi subotičkog „Severa” / RTS


Pozitivni trendovi poslovanja ATB Severa / RTV Yu Eco2015. – prva godina sa pozitivnim poslovanjem za Sever / TV Subotica


Ambasador Ruske Federacije u poseti ATB SEVERU.
Ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, u pratnji diplomatske delegacije, 20.11.2015. godine posetio je ATB SEVER.

Prilikom posete fabrici ATB SEVER, generalni direktor kompanije, Milorad Vasić, je u razgovoru sa Ambasadorom Ruske federacije predočio da kompanija na čijem je čelu proizvodi i isporučuje elektromotore razvijene prema zahtevu kupca koji zadovoljavaju najsloženije tehničke zahteve.

Proizvodi kompanije ATB SEVER se mogu pronaći na svim kontinentima i u više od 50 zemalja. Posebno je istakao značajan izvoz na tržište Ruske Federacije, posebno u oblasti nafte i gasa – Rosnjeft i Gasprom, u oblasti atomskih elektrana – Lenjingradskaja, Kaljininskaja i u oblasti metaloruških kombinata – MK Magnitogorsk. Vasić je istakao da su planovi kompanije ATB SEVER da u skorijoj budućnosti u još većoj meri obezbedi svoje prisustvo na tržištu Ruske federacije.

Rukovodstvo ATB SEVER je Ambasadora Ruske federacije prilikom obilaska proizvodnih pogona detaljno upoznalo sa kompletnim procesom proizvodnje i kasnije mu, tokom srdačnog razgovora, uputilo molbu da preporuči kompaniju i njene proizvode. Logistiku u daljoj komunikaciji pružiće i Regionalna privredna komora Subotica.nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


nn


05.09.2015.g.

ODRŽAN PRVI HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU U ORGANIZACIJI ATB SEVER


05.09.2015.god.
Fotografije sa turnira
28.07.2015.g.
“Severovi” elektromotori na svim meridijanima / RTS28.07.2015.g.
ATB SEVER – Prva pozitivna godina nakon privatizacije / RTV Yu Eco28.07.2015.g.
ATB SEVER beleži rast u obimu poslovanja / City – SU TVATB SEVER i ATB FOD među najuspešnijima na 59. Međunarodnom sajmu tehnike i informatike u Beogradu

U periodu od 11.05 do 15.05.2015. godine u Beogradu je održan tradicionalni Međunarodni sajam tehnike. Ovaj sajam predstavlja najveći regionalni tehničko-tehnološki sajamski događaj na kome ATB SEVER učestvuje decenijama.
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je otvorio Ministar privrede Željko Sertić i u toku obilaska sajma se zadržao na našem štandu i razgovarao sa našim direktorom g. Vasićem i pri tome je dogovorena poseta Ministra Sertića ATB SEVER-u.
Među 500 izlagača iz 25 zemalja ATB SEVER je imao uspešan nastup i ove godine dobio nagradu „KORAK U BUDUĆNOST“ iz oblasti ELEKTROENERGETIKA (za rešenje motora sa velikom rezervom u obrtnom momentu na celokupnom opsegu brzina).
Tačnije nagradu je dobio: asinhroni kočioni elektromotori za brodsku i priobalnu namenu, kranove i teške uslove rada tipa: 2.RBKOKIT 315 Lk-4s B5., smanjene mase sa povećanom nominalnom snagom u istim uslovima rada i radnog ambijenta. Ovakav motor, iako se po veličini nalazi u klasi motora, koji imaju snagu od oko 110kW, u trajnom radu može da obezbedi 400kW, zadržavajući zagrevanje najtoplije tačke u B-klasi (ispod 120°C pri temperaturi ambijenta do 40°C). Osim toga, motor može relativno dugo da se nalazi u preopteretnom režimu rada, a pošto je namotaj izrađen u H-klasi izolacije i motor je deklarisan kao motor sa F-klasom zagrevanja, taj preopteretni režim je zapravo trajni režim i iznosi 800kW. Trenutno najveći naš kupac ovih motora je holandska firma Huisman.
O najuspešnijim izlagačima na 59. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća odlučivao je šestočlani stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora beogradskog Fakulteta tehničkih nauka pred kojima je Petar Jerkan uspešno prezentovao i branio elabarat o našem eksponatu.


nn

nnnn

nn


nn
Korporativni film ATB SEVER
design ATB SEVER DOO

e-mail webmaster@rs.atb-motors.com